Olomouc

Město Olomouc má svoji reprezentativní knihu

Nahráno uživatelem oltv dne 18. 10. 2013

Město Olomouc má svoji reprezentativní knihu

Olomouc v mnoha podobách se svými zákoutími, památkami, historickou i současnou architekturou - taková je metrople Hané v nové reprezentační publikaci, kterou minulý týden slavnostně pokřtili na místní radnici. Vychází jako 11. v pořadí v edici fotografických knih o České republice. Autorem snímků je jihočech Libor Sváček, Olomouc se mu zalíbila na první zmáčknutí aparátu.
Sváček dojížděl z Českého Krumlova do Olomouce dva roky, za tu dobu pořídil kolem 15 tisíc snímků, jsou mezi nimi klasické a známé záběry na město, ale i neobvyklé s originálními kompozicemi. I pro rodilého olomoučana mohou být některé pohledy překvapivé, třeba ty z ptačí perspektivy.Do knihy se nakonec vešlo 150 fotek, vybrat ty pravé nebylo vůbec jednoduché.
Publikace byla vydána za podpory Statutárního města Olomouc, arcibiskupství a Univerzity Palackého. Kromě knihy vznikl ještě kalendář a chystá se i výstava velkoformátových fotografií.
Kniha z prostým názvem Olomouc vyšla v nákladu 2000 výtisků a je k dostání v Infocentru radnice i v olomouckých knihkupectvích.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře