Olomouc

Hasiči

Hasiči
Hasiči
Hasiči

Hasiči hledali zavalené osoby v Zábřehu

Nahráno uživatelem oltv dne 07. 05. 2013

Hasiči hledali zavalené osoby v Zábřehu


V reálné situaci hrozivě znějící prvotní informace o zavalených osobách v opuštěném areálu zřejmě po explozi. Naštěstí se dnes jednalo pouze o taktické cvičení nejen profesionálních hasičů našeho kraje.

Linka tísňové pomoci přijímá krátce po desáté hodině z místa určeného pro cvičení a to opuštěných budov určených k demolici, pro místní známější popis v areálu Perla na ulici 28. října v Zábřehu na Moravě. Z popisu událostí nebylo zřejmé kolik zavalených osob se v budově nachází. Operační středisko hasičů na místo ihned vysílá jednotky dvou profesionálních požárních stanic, informuje součinnostně další ze složek IZS, tedy Policii ČR a také zdravotnickou záchrannou službu. K rychlé pomoci rovněž povolává kolegy ze sousedícího Moravskoslezského kraje, tedy přesněji jednotku Záchranného útvaru Hasičského záchranného sboru ČR z Hlučína s psovody.

Domácí jednotka profesionálních hasičů to k místu události nemá daleko a jejich průzkum v troskách budovy začíná prakticky během několika minut. K pomoci také v dalších minutách postupně dojíždí jednotka stanice Šumperk a další síly a prostředky Policie ČR a záchranné služby. V reálné situaci by dojezd kolegů psovodů trval delší čas, v rámci taktického cvičení ,ale připraveni psi pro vyhledávání zavalených osob dorazili společně ze stanice v Šumperku, již se zmiňovanou druhou jednotkou našeho kraje.

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře