Olomouc

Dobré místo pro život

Dobré místo pro život
Dobré místo pro život
Dobré místo pro život

Informace o kanálu:

Spolek Dobré místo pro život je registrováno od 2. března roku 2009. Volně navazuje na aktivity, které jeho předsedkyně Věra Novotná vyvíjela po zvolení svého tehdejšího manžela primátorem města Olomouce (2006). V té době se začala věnovat spolku TREND vozíčkářů Olomouc a založila projekt Život ve tmě na podporu nevidomých klientů TYFLO centra Olomouc. Olomoucké rodiny ocenily i sportovně zábavný den tzv. Handicap rally. Postupně se na ni začaly obracet další organizace s žádostí o pomoc např. JITRO, SPOLU apod. Brzy začalo být kontaktů tolik, že se rozhodla založit takové sdružení, které bude propojovat organizace, které pomoc potřebují s těmi, kteří svoji pomoc nabízejí...

Po náměstí běhali lyžaři

Nahráno uživatelem oltv dne 30. 06. 2015

Po náměstí běhali lyžaři

Přesně půl roku před Vánocemi a to ve středu 24. června po 17. hodině se více než dvě stě závodníků na běžkách a saních vydalo na trasu kolem radnice Pavelčákovou ulicí do Uhelné ulice. Důvodem bylo druhé pokračování charitativní recesistické akce Půlvánoční běh Olomoucí 2015. Výtěžek akce s podtitulem „běžíme pro ty, kteří běhat nemohou" letos podpořil částkou 130 000 korun občanské sdružení Pinokio, které se stará o aktivní rodiny postižených dětí a 31 000 korun Spolek Trend vozíčkářů Olomouc. Akce se zúčastnil také moderátor Michal Kavalčík alias Ruda z Ostravy a herec Lukáš Hejlík alias doktor Jáchym Kalina.

„Na prvním ročníku se vybralo 56 tisíc korun, teď ještě před startem více než dvojnásobek. Je to pomoc dobré věci a zároveň pohoda,"  řekl nám lyžař - běžec Aleš Skřivánek.

 

 

poslat odkaz na toto video emailem

Kód pro vložení videa:

jiné formy přebírání obsahu jsou v rozporu s autorskými právy



Komentáře